Milyen tartalmú leveleket küldhetünk a Hibridlevéllel?

A Hibridlevéllel lehetővé válik, hogy elektronikus úton adjuk fel postai leveleinket, amelyek végül papíralapon, a Magyar Posta által kézbesítve landolnak a címzettek postaládájában. Szolgáltatásunkkal segítünk egyszerűbbé tenni a postai levélküldés folyamatát és megmutatjuk, hogy mennyi előnyt és értéket is rejt egy papíralapú levél. Na de milyen tartalmú leveleket küldhetünk a Hibridlevéllel?

Tudta, hogy nem csak normál, de elsőbbségi, tértivevényes és ajánlott leveleket is postázhat szolgáltatásunkkal? Azt, hogy ezek közül melyik típust érdemes választani ebben a cikkben részletezzük. 

Számlák

Bár egyre több cég törekszik arra, hogy számlaforgalmát elektronikus útra terelje, még mindig sokan vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy partnereik a számlákat papíralapon is elküldjék részükre. Azért, hogy a piacot teljeskörűen kiszolgálhassák, még a legjelentősebb elektronikus számlázóprogramok is mint a Számlázz.hu vagy a Billlingo lehetőséget biztosítanak arra, hogy a náluk előállított számlát egy gombnyomással postázhassuk partnerünknek. Hogy hogyan? Természetesen a Hibridlevél segítségével! 

Ha cége olyan számlázóprogramot használ, ami még nincs összekötve a Hibridlevéllel, mindenképpen érdemes megvizsgálni az integrációs lehetőségeket. Microsoft Dynamics NAV rendszert használó partnereink számára a Loginform Kft. biztosít integrációs lehetőséget, SAP Business One rendszert használók esetében pedig az OnLiveIT Kft. csapata tud segítséget nyújtani. Az integrációs lehetőségekről bővebben API oldalunkon olvashat. Amennyiben mégsem az integráció mellett döntene, akkor is marad alternatíva. Számláit könnyedén beküldheti például a Virtuális Nyomtató segítségével, ahol egy számla postázása olyan egyszerű, akár egy nyomtatás elindítása. 

Csekkes küldemények 

Amennyiben szolgáltatóként számlaleveleihez csekket is mellékel, a postai levél kiküldése elengedhetetlen. A fő kérdés mindig az, hogy mennyi adat áll rendelkezésre ahhoz, hogy a csekket a lehető legmagasabb kitöltöttséggel küldjük ki partnerünknek. A válasz összetett, hiszen nem csak arra érdemes figyelnünk, hogy az ügyfél által kézben tartott csekk, látszólag minden a befizetéshez szükséges adatot tartalmazzon, hanem arra is, hogy a beérkező tranzakciókat a számlatulajdonos is könnyedén tudja adminisztrálni. Hogyan tudjuk ezt biztosítani? 

A csekkek előállítása nagyon kényes folyamat. Nem véletlen, hogy gyártásuk csak egyedi gyártókóddal rendelkező nyomdák számára engedélyezett. Minden ilyen gyártó személyesen felel az általa előállított csekkekért és hibás gyártás esetén az anyagi felelősség is őket terheli. A számlatulajdonosok az elsőre bonyolultnak látszó engedélyezési és gyártási folyamatoktól megriadva az egyszerűbb utat választva, gyakran inkább üres csekkeket vásárolnak és maguk töltik ki a csekkeket, annak ellenére, hogy ezzel hosszútávon saját magukra tesznek felesleges adminisztrációs terheket.  

Partnereink számára egyedülálló lehetőséget biztosítunk, hiszen nem csak hogy átvállaljuk a csekkes küldemények előállítását, de a levélhez mellékelt csekket, a lehető legmagasabb kitöltöttségi szinten gyártjuk le. Ennek köszönhetőn a befizető akár az iCsekk alkalmazással is könnyedén tudja rendezni a befizetést, a számlatulajdonos pedig részletes tranzakciós adatokat kap a postától, aminek segítségével számára is leegyszerűsödik az adatfeldolgozás. 

Felszólító levelek 

Bizonyos levéltípusok – közöttük a felszólító levelek esetében fontos, hogy a feladás, illetve a kézbesítés ténye igazolható legyen. Legyen szó csak egy vagy akár több száz levélről, a Hibridlevéllel feladott levelek esetében egy kattintással jelölhetjük, hogy az adott megrendelést ajánlott vagy tértivevényes különszolgáltatással szeretnénk feladni. Minden így megjelölt dokumentum egyedi RAG számot kap, mely segítségével már a feladás pillanatától nyomon követhetjük küldeményünk útját és arról is meggyőződhetünk, hogy a levelünk pontosan mikor került kézbesítésre.  

A küldemények nyomon követhetősége már egy levél beküldése esetén is fontos lehet, de különösen hasznos ez a szolgáltatás azoknak a cégeknek, akik rendszeresen igénybe veszik a posta ajánlott különszolgáltatását, hiszen mi, a Hibridlevélnél átvállaljuk ezeknek a leveleknek az adminisztrációját és garanciát vállalunk arra is, hogy a tértivevénnyel feladott küldemények kézbesítési igazolása nem sokkal a teljesítést követően bekerüljön felhasználói fiókjukba. 

Értesítő levelek 

Az értesítő levelek kiküldése általában tömeges levélfeladással jár. Ilyen lehet például egy munkáltató által kiküldött tájékoztató levél, egy közgyűlési meghívó a társasházkezelőtől vagy egy tájékoztató levél valamely szolgáltatónktól. 

Időrabló feladat lehet, ha a leveleinket egyesével szeretnénk megcímezni és postázásra előkészíteni. Erre kínál alternatívát a Hibridlevél, mely által a folyamat jelentősen lerövidülhet.  

Egy Wordben előkészített körlevél például pillanatok alatt postázható a Virtuális Nyomtató segítségével. A beküldött leveleket a rendszer átvizsgálja, a címzetteket azonosítja és szortírozza is a leveleket helyettünk.  

Ha a Word körlevélszerkesztővel sem szeretnénk bajlódni, akkor csupán egy mintalevélre és egy adatbázisra van szükségünk, melyekből a levélkezelőben pillanatok alatt postázásra kész leveleket varázsolhatunk.  

Ha szeretne erről többet megtudni olvassa el korábbi cikkeinket ide vagy ide kattintva. 

Marketing (DM) levelek  

A nyüzsgő online térben egyre nehezebb az olvasó figyelmét megragadni. Na de miért is akarnánk egy ilyen telített piacon versenybe szállni, ha van más lehetőségünk is arra, hogy magunkra irányítsuk a reflektorfényt?  

Ki emlékszik még arra, hogy milyen volt gyerekként levelet kapni? Bizonyára mindenkinek van egy-egy boldog emléke azokból az időkből, amikor a postaládájába nem a havi közmű csekkeket várta, hanem egy levelet a télapótól vagy egy képeslapot a Görögországban nyaraló barátoktól. Egyre ritkábban kapunk postai levelet, pedig kinek ne melengetné meg a szívét egy kedves postai levél? 

Jó, jó, tudjuk, hogy egy marketing levél sosem fog felérni egy romantikus szerelmeslevéllel, de rengeteg eszközt bevethetünk azért, hogy levelünk a kellő hatást érje el az olvasónál. Küldhetünk partnereinknek születésnapi vagy karácsonyi üdvözlőt, egy különleges, személyre szabott ajánlatot vagy meghívhatjuk őket egy exkluzív rendezvényre is. A lényeg mint az első randin, a megkapó első benyomás és valamilyen személyes tartalom. Ha erre figyelünk a siker garantáltan nem marad el!  

Személyes levelek 

Szeretne meglepni valakit egy kedves levéllel? Felköszöntené a rokonait a születésnapjukon, névnapjukon, esetleg egy karácsonyi üdvözletet küldene? A Hibridlevéllel nem csak hivatalos küldeményeket, hanem személyes leveleket is postázhat. A Gyorsküldés funkcióval egyszerűen, mindössze pár perc alatt beküldhet egy levelet, de ha valami igazán különlegeset szeretne, fényképet is csatolhat a levélhez: csupán arra kell figyelnie, hogy a kész levelet A4-es, PDF formátumban mentse el, amit aztán a Virtuális Nyomtató segítségével percek alatt beküldhet.  

A Hibridlevél lehetőségek tárháza, legyen szó személyes jellegű levelekről, számlákról, csekkes küldeményekről, értesítőkről, felszólítókról, marketing levelekről vagy bármi másról, amivel eddig a postára szaladgált! Velünk egyszerűen beküldheti küldeményeit egy vagy akár több száz/ezer címzettnek is, garantáltan gyorsabban, mint eddig bármikor! Számos beküldési módszert kínálunk, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt. Ha szeretne segítséget abban, hogy melyik az Ön számára legideálisabb alkalmazás, kérjen személyre szabott tanácsadást kapcsolati űrlapunkon 

Ezek a cikkek is érdekelhetik