Hogyan is néz ki a Hibridlevélen beküldött postai levél?

„Postai levélfeladás számítógépről” – szerepel a Hibridlevél mottójában. A Hibridlevél segítségével postai levelet adhat fel online, ami aztán papíralapon érkezik meg a címzett postaládájába.

Ebben a cikkben bemutatjuk, miként és milyen szabályok mentén állítja elő a Hibridlevél a leveleit, valamint azt is, hogyan néz ki a levél, ami végül a címzett postaládájában landol.

Hogyan működik a Hibridlevél rendszere?

Szolgáltatásunk egyik különlegessége, hogy a nálunk feladott leveleket egyedi gyártású, kétablakos borítékokba tesszük.  Ezáltal a címadatok nem a borítékon, hanem a levél első oldalán kerülnek elhelyezésre.

A levél címzéssel foglalkozó oldalunkon bővebben kitérünk arra, hogyan is szerkesszük meg levelünket ahhoz, hogy a címadatok biztosan megfelelő pozícióba kerüljenek.

Most azonban azokat a technológiai és postai szabványokat mutatjuk be, amelyek meghatározzák gyártási folyamatainkat és amelyek az Ön által feladott levelek beküldését is befolyásolhatják.

Szolgáltatásunkat úgy alakítottuk ki, hogy ügyfeleink egy könnyen kezelhető és átlátható felület segítségével egyszerűen, és pillanatok alatt tudják feltölteni leveleiket egy online rendszerbe. A felhasználóink támogatása mellett az is fontos szempont volt, hogy rendszerünk megfelelően illeszkedjen a posta feldolgozó rendszeréhez.

A Magyar Posta létrehozott egy úgynevezett gépre alkalmas küldeménykategóriát, melynek kedvező díjazásával igyekszik partnereit egy könnyen kezelhető, egységes formátum felé terelni. A kategória szigorú formai követelményeket ír elő, hosszútávon azonban átlátható, és megbízható feldolgozási folyamatot garantál. A komplex adminisztratív és rendszerszintű előírásoknak való megfelelés a legtöbb vállalat számára nem kivitelezhető. Ebben tudunk segíteni a Hibridlevél rendszerével, amelyet úgy építettünk fel, hogy minden követelménynek eleget tegyen.

Célunk az volt, hogy az elektronikus levélküldés folyamatait a lehető legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módon tegyük elérhetővé partnereink számára.

Milyen adatokat láthatunk egy Hibridlevél borítékon?

A Hibridlevél postai konszolidátorként az általa kezelt küldemények feladójának megbízottjaként jár el a Magyar Postánál, ezért a nevét adott pozícióban és méretben szükséges feltüntetni a borítékon.

  • A boríték bal oldalán, a felső ablakban láthatjuk a feladó,
  • jobb oldalon, az alsó ablakban a címzett adatokat.

A feladónál elhelyezhetjük akár a logónkat is, de arra figyeljünk, hogy a címterületekre semmilyen felesleges szöveg vagy grafika ne lógjon be, mert ez később akadályozhatja a levelek feldolgozását.

Hibridlevél boríték

  • A címzett legyen maximum 5 soros, a betűtípus lehetőleg Arial 10.
  • A feladó maximum 4 soros, a betűtípus pedig Arial 8.

A címzett adatok fölött található a küldemény egyedi azonosítója. Ajánlott küldemény esetén RL, közönséges azonosított küldemény feladása esetén pedig KA azonosítót kap a levelünk.

A Magyar Posta Zrt. 2019. december 1-től elérhetővé tette a közönséges azonosított küldemények használatát. Ezek olyan különszolgáltatás nélkül feladott levelek, melyeknek a kézbesítése nem kötött személyes átvételhez, azonban a vonalkód használatával a Magyar Posta dolgozóinak lehetősége van a sikertelen kézbesítést rögzíteni, és ezt az információt a feladónak elektronikusan továbbítani.

Amennyiben levelünket különszolgáltatással, tehát ajánlott vagy tértivevényes módon adjuk fel, a küldemény KA helyett RL azonosítót, RAG számot kap. Ezzel az azonosítóval a küldemény teljes útját nyomon követhetjük a Magyar Posta nyomkövetési oldalán. Ellenőrizhetjük, hogy levelünket mikor vette fel a posta, tett-e már kézbesítési kísérletet és hogy a kézbesítés sikeres vagy sikertelen volt.

Milyen adatokat láthatunk egy Hibridlevél küldeményen?

Hibridlevél példa levél

A borítékot kibontva, a levél első oldalának jobb szélén láthatunk egy másik vonalkódot. Ez a mi gyártási folyamatainkat segítő jelzés. Leveleink nyomtatása és borítékolása is teljesen automatizált és ez a vonalkód segít abban, hogy a rendszer az adott oldalt azonosítani tudja, a küldeményeket szortírozza és borítékokba rendezze.

Röviden ezek azok a formai adottságok, amelyekről felismerhetjük ha egy ‘Hibridlevet’ tartunk a kezünkben. Ha eddig még nem tette meg, itt az alkalom, hogy kipróbálja szolgáltatásunkat!

A helyes címzésről bővebben itt olvashat. Ha pedig élni szeretne ingyenes levélküldési lehetőségünkkel, ezt ide kattintva megteheti.

További kérdések esetén keressen minket bizalommal az ugyfelszolgalat@hibridlevel.hu email címen.