Több program is fut, amely azt célozza, hogy modernebbé tegye a hazai vállalkozásokat: cikkünkben ezekről beszélünk egy keveset, hogy segítsük partnereink fejlődését, hogy versenyképesebbé válhassanak a hazai és külföldi piacon egyaránt.

Elindult a Modern Vállalkozások Programja!

A magyar vállalkozások jellemzően el vannak maradva a digitális megoldások alkalmazása terén: miközben nyugaton már a cégek fele marketingautomatizációval dolgozik, az itthoni cégek még az e-mail marketinggel is csak ismerkednek. Az informatikai versenyképességet javítani kell, ez nem kérdés: ezért jött létre a Modern Vállalkozások Programja.

A projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program része, célja pedig leegyszerűsítve az, hogy a vállalkozásokat a különféle informatikai technológiák és szolgáltatások használatára ösztönözze, amelyek növelhetik a bevételüket és egyszerűbbé, gyorsabbá tehetik munkafolyamataikat, vagy akár teljesen új területeken tehetik őket versenyképessé.

A program a következő két évben segíti majd a vállalatokat, kifejezetten a vidéki kisvállalkozásokat célozva – Közép-Magyarország kivételével mindenhonnan részt vehetnek a cégek a programban.

A vállalkozókat nem hagyja magára a program: az elérhető termékek, szolgáltatások közül egy 29 fős tanácsadói hálózat segítségével választhatják ki azokat, amelyek kifejezetten az ő igényeiknek felelnek meg.

Az elérhető szolgáltatások között, mi sem természetesebb, megtalálható a Hibridlevél is: mikro-, kis- és középvállalkozások számára (1-250 között) biztosítjuk az online postai levélküldés lehetőségét, amivel csökkenthetik a postázás költségeit és a befektetett munkaidőt és energiát egyaránt.

A program egyébként a GINOP-3.2.1-15 jelű, Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetencia fejlesztő program kkv-knak pályázat keretében valósulhat meg.

Lényegében ez alapozza meg azt, hogy a magyar vállalkozások tisztában legyenek a modern megoldásokkal, amelyeket a későbbi pályázatok során igénybe vehetnek. A pályázat során arról szolgáltatnak a tanácsadók információt a cégeknek, hogy hogyan és milyen eszközöket, technológiákat és szolgáltatásokat érdemes alkalmazniuk, hogyan illeszthetik be azokat a céges folyamatokba, ezzel saját és a magyar gazdaság teljesítményét is javítva.

Támogatják az informatikai szolgáltatások bevezetését

Az MVP-hez kapcsolódik a Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása pályázat, amelyre 2017. március 8-tól adhatják be támogatási kérelmeiket a vállalatok.

A GINOP-3.2.2 jelű pályázat keretében összesen 17,5 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a cégek. Alapvetően vállalatirányítási rendszerek (ERP) szoftveres és hardveres komponenseit vásárolhatják meg a cégek a pályázat keretében a megítélt támogatás segítségével.

A modern vállalatirányítási rendszer bevezetését csak támogatni és ajánlani tudjuk: minden vállalkozás életét könnyebbé teszi, az adminisztrációt gyorsabbá és hatékonyabbá, az ügyfelekkel való kapcsolattartást, az elszámolásokat könnyűvé.

Részletek a Modern Vállalkozások Programjával és a GINOP-3.2.2 pályázattal kapcsolatban az alábbi oldalon tekinthetők meg:

http://vallalkozzdigitalisan.hu/